Friday, April 24, 2009

burning HOTTTTTTTTTTTTTT

pgi smlm masa nak hntr ke nurseri dah rasa bdn zaffran sdikit panas...so aku trus kasi PCM..bila amik ptgnya tuh, tnya Umi dia, katanya zaffran ok je..main elok je...ptg tu aku n z kuar mkn luar n tgok calon2 utk penempatan idaman kami...blik tuh, zaffran main elok je n trus tertido lps mgrb...then around 9pm ms tgok Astro Awani, Ustaz Hasrizal tuh rs bdn nya pns..so trus bg PCM lgi...mlmnya, burning hot bdn Zaffran...tepek cool fever n dia tidur after nyusu..tu pun smpt bgun main laptop ibu lgi kejap....spnjng mlm, kejap2 bgun n nangis..bdn mmg burning..even my skin rs burning sb body to body cntact kan...dia takmau nyusu sgt..bila bgun ja mgeliat mcm skit perut or sumtg...dok jerlum pala dgn air n towel bsh nak bg cool bdn...dia mmg nk tidor dlm plukan aku je...smbil pluk, aku pgg dia n dok lap bdn n kpla dia...tkut kena febrile fit..dok rasa if kot2 ada jerking motion kat tgn or bdn kaki ke...working in paeds ward makes me a bit paranoid sb dok tgok bnyak sgt kes2...risau bout meningitis , pneumonia bla bla....sb bru ni I got one pt, cute boy bout 1yr 4mnths gitu healthy all this while, bfdg, n suddenly got pneumonia n then TB with meningitis...so now, this boy akan seumur hdup rely on ryles tube n tkkan lgi kmbali to that cheerful n happy helathy little boy...so sadddd....aku taktahu camana mak dia boleh keep on being cheerful n calm after all these.....

all nite aku n zulffi tido2 ayam je sb bdn zaffran pns sgt..zulffi nak bw g husm dah but aku soh tggu pgi..if tak ok then kita bw pg husm...kul 5am bgun bg pcm..zaffran telan je pcm tuh..then pjam mata tido balik...subuh was at 7am due to tak tjaga lgsg both of us..msuk buai then lps solat cuba llap mata blik..but zulffi dok mgemas rmh, cuci pggan mgkuk botol zaffran, pam and sterile evrtg, lipat n kms bju2, sidai bju....then pg pasar bli lauk...zaffran bgun, bdn dah sdkit sjuk..dia tak nak sgt nyusu..bgi rusk pun tak nak mkn..mulut tak sdap kot....just baring ats lap aku tgok cartoon kat playhouse disney...abahnya balik, bru sbuk nak ikut n main ngan abah....abah sbuk vaccum rmh dia sbuk nak ikut n main vacuum...mkn pgi?tau fufah yang takde gula tu...sikit je mkn....

bg nyusu tido 10minit then bgun nak main but mulut mnguap tak hnti...bdn yg sjuk dah panas blik..so, bg lgi pcm..lunch sup ayam with kntg n nasi pun tak abis pun smgkuk...bg nyusu pun tak nak sgt..just nak pnjt atas aku n guling2 atas cmforter n baring atas perut aku..so skrg dah terlena, msuk buai...tgh tggu azan zhor, nak solat n nak pejam mata jap..pnat terlampau...syukur zulffi dah tlg buat sume keje rmh so aku just layan zaffran je n siang ikan udang...tq sayang

hmm..cpt la anak ibu baik dmm...nak kena campak ke ni?msti jangkit dr Aqil Danial ni..mak dia anak kn cmpak hntar gak ke nurseri...gram gaks aku..taktahu ke bleh jgkit org lain...huhu..naya je nih...

ke zaffran dmm sb tmbuh lgi dua gigi kat bwh that makes it 8 teeth all together...alahai anak ibu, gigi kacip atas tu pun tak kuar abis lgi..tmbuh plak gigi lain...(jeles auntie Ija ni..hehehe)..

oh...nak solat n lelap mata jap smntra hero ku itu sdg lena....zzzzzzzzzzzz



4 comments:

  1. PCM tu menatang apa kak?

    yeahh! exam dah habis!!

    ReplyDelete
  2. Salam Qay,

    Haraf Zaffran takde pape... Kita doa banyak2..

    Demam ni part and parcel nak besor ye dak?

    Takut jugak dgr cite you ade experience jumpa mummy yg bf tapi anak kene pneumonia and TB meningitis...

    Semoga kita semue dlm lindungan Allah... Amin..

    p/s.. waaaa.. Zafrran dah banyak gigi.. dah boleh jalan dgn fisher price walker lagik tu... Happy for both of you!!! ;)
    Alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. PCM tu paracetamol....

    tuhla hanum..tkut...sb ari2 tgok kes cam tuh..ada yg sht smpi 7thun cerdik pndi then suddnly kna epilepsy n trus spastic...sdihhhh...

    ReplyDelete