Thursday, April 16, 2009

rajuk hati

ada tikanya, tatkala hati bergelora, kepala kusut masai, apa yang tak diingini disampaikan di dalam hati, terlepas kluar mllui halkum lantas melalui mulut dan lidah maka terlahirlah kata2 yang kdgkala mnyntak hati dan perasaan..ada kalanya tak perlu dilahirkan melalui suara..skdr melahirkan kata2 hati lewat pena mahupun keyboard sdh ckup mbuatkan sekeping hati terusik...

kdgkala kata yang lahir dr insan yang dekat padamu lbih mngusik hati drpd insan2 yang hnya kau skadar hai hai bye bye...

ahh hati..usahla terlalu sensitif....jgn jadi insan yang cengeng...buangla rs kurg enak yang dtg btndg itu jauhhhhhh dr sudut hatimu...usah dipedulikan kata2 itu...kamu juga kdgkala tersilap kata dan bicara...


hmm..tarik nafas pnjg2 dan lontarkan perasaan itu jauhhhhh dr hati mu........

hmmm...rs itu msih bgayut juga di sudut hati ini...

cptla ia pergi...jngan dibiarkan ia merajai hati dan merajuk sepi....

----usm 2pm

PS: rajuk hatiku tiada kena mngena dgn cik abg ku..=)

4 comments:

  1. Qay, napa tu?
    hopefully sume ok ya :)

    ReplyDelete
  2. susah sbnrnya nak pujuk hati sendiri kan... org yg rapat senang wat kita terasa sbb dia dok betul2 dekat or dlm hati...dah xde tulang rusuk sbg penghalang...tp, org yg sama jugak yg bejaya mengubatnya kan...again, sbb dia lah yg dekat di hati, senang nak sapu ubat kat luka2 di hati kita tuh...hehehe

    p/s: aku pun dlm stage memujuk hati, x mau jd insan cengeng...kalau la memory otak aku ni cam memory card, leh pilih mane satu nak simpan, mane satu nak delete...hehehehe...

    ReplyDelete
  3. tq for the concern salwa, wan..takde apa la..merajuk kcil je..hahah...merajuk ngada org kata..tp bkn ngan cik abg ku...hehehe ngan org lain..

    bestnye kalo bleh gitu kan wan..heheh...tp nak wat camana..memory kita ni long lasting..lain la kalo ko sllu amik epidural, so sllu memory lost..hahaha.. ko knapa plak wan?

    ReplyDelete
  4. skang ni mmg tengah time jiwang2 ke....
    by the way, hati dan perasaan memang sukar untuk diduga. kekadang akal pun tertipu. dan kadang2, apa yg tersimpan dalam hati tu, memang kene luahkan. wp menyakiti hati org lain. sebab kadang2 kita kena jaga hati dan perasaan kita lbih dari org lain. n the best way is sharing with ur frens... itu gunanya kawan. =p

    ReplyDelete