Saturday, February 13, 2010

no panties campaign?

adakah anda pernh dgr mngenai "no panties campaign" yang diadakan smpena val's day ini???for me tidak, sy tak pernah dgr any campaign as weird n repulsive as this...seriusly..bnyak campaign yang boleh diadakan, kmpen mcmni yang dianjurkaan...n the more embarassing is, anak2 remaja, muda mudi kita esp yng melayu menyambut baik kempen ini...sgguh memalukan..shame on u girlsss!!!!


utk info sesiapa yang taktahu mgenai kempen ni, sila baca artikel di bwh yang sy songlap dr thestar..

Bare your love this Valentine’s Day, female students urged


SHAH ALAM: Female students in higher-learning institutes here are being persuaded not to wear panties on Valentine’s Day as an expression of true love for their boyfriends.

The “no-panties promotion”, being held for the first time, has apparently been gaining interest among the students, who are passing the news by word-of-mouth.

Two students in their 20s from Shah Alam, known only as Ummi and Melissa, said they were aware of the “promotion.”

“I feel it is personal,” said Ummi with a smile.

“Valentine’s Day is a good time to express one’s love. And, what we use or don’t use is our right, our freedom. But we will do what is right. It’s a new world now.”

Melissa claimed that there was already a large group who planned to go ahead with it.

“We will know how many by Valentine’s evening.”

State Islamic Affairs Department (Jais) director Datuk Mohammed Khusrin Munawi said:

“We will not allow Muslim students to be taken in by such celebrations that deviate from the teachings of Islam.”

sdah hilang malu kah anak2 gadis kita?sdh hilangkah adab sopan?ke mana agaknya ajaran agama Islam yang diterapkan sedari kecil..atau hanya islam pada nama sahaja??sgguh memalukan....

bnyak lg cara nak tnjuk kasih syang cinta tuh..adkah dgn tidak memakai pnty menunjukkan yang anda kasih dan cinta?bodoh la kalau mereka berfikiran begitu...nama sj budak ipt tp pmikiran msih lagi ke belakang....aku rs org yang tak mengaji pndi ataupun dduk di pedalaman lbih pndi berfikir dan tahu malu.... shame on u girlssss... makin tnggi pelajaran, makin tak bijak dan matang buat keputusan..shame on u....

and i found some post bout this campaign that non muslim has make a bad joke over it or in another word, insult over our religion, Jakim etc...check here ....sgt truk.......sgt memalukan..

3 comments:

  1. betul tu Qay...aku baca article ni mgu lepas kot...geram betul ngan bdk2 zaman skrg...akal letak kat mane ntah. byk lg cara nak tunjuk syg...kalau wat kat husband, xpe la kan...ni stakat boyfren, dah la merugikan, dpt dosa plak tuh...mual aku baca article nih

    ReplyDelete
  2. yah...dah tk pki pnty tuh, msti la nk bgtau kt boyfren di,,n msti la org tu pun amik ksmptn nk try pgg btul ker tk pki...dan streusnye no need to say..akai tadak...

    ReplyDelete
  3. SEDIH & MARAH
    enuff said

    p/s : rasa nak *&%$ muka budak yang cliam 'its our freedom'
    takdak agama ka?

    ReplyDelete